band

Magnus Börjeson pentru ROxette.ro

1. Cum de ai ajuns sa canti la bass?
Mi s-a oferit o chitara bass pentru pretul de 125 SEK( aproximativ 12,5 euro) de la un baiat mai mare vecin cu mine. Eram tobosar dar prietenul meu cel mai bun avea un kit de tobe mai mare asa ca am optat pentru bass! Pana la urma am cumparat chitara pentru suma de  80 SEK. Ce chilipir! Aveam 10 ani atunci.

2. Cum l-ai cunoscut pe Per?
L-am cunoscut prin Christoffer. Am ajutat cu computerul pentru Mazarin. Nici acuma nu stiu daca treaba mea este sa cant la bass sau tehnician Mac.

3. Cum este sa lucrezi cu el?
Super! Este un baiat de treaba.

4. O cunosti si pe Marie?
Am intalnit-o de vreo cateva ori. Este foarte draguta.

5. Cand ai auzit prima oara un cantec Roxette? Ce parere aveai despre el?
Am auzit "Never Ending Love" la radio cand s-a lansat. Am crezut ca suna foarte "non-Suedez" si mi-a placut asta.

6. Cum e viata in turneu?
Numai distractie si jocuri.

7. Spune-ne ceva haios despre tine.
Sunt un tip chel cu parul lung.

8. Cum sunt sesiunile de inregistrari?
Mai mult Christoffer si Clarence. Asta pana cand au probleme cu calculatorul Mac.

9. Adaugi ceva personal la fiecare cantec? Vreun stil personal?
Sunt cantaretul la bass cand vine vorba de live. Cred ca adaug ceva. Ce anume? Nu am nici cea mai vaga...

10. In ce fel muzica lui Per se relationeaza cu genul tau muzical?
El are radacinile in anii 60 si 70 a muzicii  pop si eu de asemenea. Avem o baza comuna in privinta asta.

11. Canti numai muzica pop sau preferi alt gen de muzica?

Christoffer Lundquist pentru ROxette.ro!

1. Cum ai ajuns implicat in industria muzicii? Din intamplare. In 1991 un prieten de-al meu (David Birde) care canta intr-o trupa ce se numea Brainpool ,de care nu auzise nimeni, m-a intrebat daca pot sa ii tin locul basistului lor. El urma sa faca serviciul militar pentru un an. Asa ca m-am alaturat lor si ,cand a venit momentul pentru ca basistul original sa revina ,ma implicasem asa de mult in muzica incat restul trupei a simtit ca ar trebui sa raman permanent. Am ramas si doi ani mai tarziu am lansat primul album. 2. Ce fel de muzica are influenta asupra creatiilor tale? Orice fel de muzica. Iubesc cei drept pop si rock-ul facute intre anii 1965 si 1975. In acea perioada se facea muzica asa de buna de nici nu imi vine sa cred. The Beatles, The Who, Crosby,Stills si Nash, Joni Mitchell, Small Faces, Led Zeppelin, Dr.John, The Band, Genesis, Yes, Van Der Graaf Generator, Simon si Garfunkel etc etc etc. Lista asta ar putea umple o pagina intreaga daca continui..si toata muzica soul inregistrata in perioada aceea, the Motown stuff, Stax, Ray Charles, Aretha Franklin...ca sa nu mai vorbesc si de muzica country din perioada aia: Tammy Wynette, Patsy Cline, Dolly Parton. Muzica fantastica! Dar ascult asa de multa muzica diferita din orice fel de perioada incluzand muzica contemporana si clasica. Ca sa iti spun adevarul sunt un fixist cand vine vorba de muzica. Nu ma intereseaza prea mult altceva decat muzica. Dupa 12-14 ore de munca in studio pe zi ma relaxez de obicei-ascultand muzica! 3. Cum i-ai intalnit pe Per si Marie?
Syndicate content