arta

Litografia cu desenul Mariei

[img_assist|nid=1699|title=|desc=|link=none|align=center|width=300|height=420]

Au mai ramas doar cateva exemplare (semnate de Marie). Le puteti comanda si de pe webshopul http://www.merchandise-shop.se/index.html la pretul de 990 KR (aproximativ 105 Euro).
Marie a fost si astazi (20 septembrie) prezenta la galerie, impreuna cu sotul si cu fiul sau Oscar.

Avanpremiera la expozitia lui Marie

Dupa cum stiti deja, Marie a avut o avanpremiera a expozitiei, pentru prieteni si presa, pe data de 18 septembrie. Aici sunt pozele facute de un prieten bun. Marie are 8 noi picturi. Cat despre expozitie, se vor vinde litografii care costa in jur de 105 euro. Sunt cateva semnate - cam 50 - fiind este o editie limitata, de doar 200 de bucati.

Marie Fredriksson si arta sa

"Me", de Marie Fredriksson.
Cantareata Marie Fredriksson a avut arta in interiorul sau intreaga sa viata. Dar abia recent s-a hotarat sa-si expuna lucrarile in public. In curand va avea loc prima sa expozitie in afara Stockholm-ului, la Little Gallery in Gothenburg. Cariera sa muzica a inceput in 1984, si inca este in derulare, atat solo, cat si in pereche cu Per Gessle, de la Roxette. Chiar acum, a cucerit topurile suedeze cu single-ul de la filmul "Arn". Mai tarziu, in toamna, va reaparea pe scena, in "Star Power", un spectacol special, adresat doar companiilor. Primul turneu dupa boala de care a suferit acum sase ani. Doar o clipa despre boala. Doctorii m-au declarat vindecata acum doi ani, si pentru mine este de domeniul trecutului. Sunt sanatoasa, punct, spune Marie Fredriksson hotarata. Arta si desenele Mariei, fata de care a fost mereu devotata, au prins viata mai mult in timpul convalescentei si recuperarii ei. Dupa toamna lui 2004, a lansat un disc solo, "The Change", la care coperta sunt propriile ei desene in carbune. A fost distractiv si mi-a facut pofta de desenat. Mai inainte, am desenat si pictat doar pentru mine, si am aratat lucrarile doar familiei si prietenilor, spune Marie. A fost invitata sa expuna in toamna lui 2005, cand a avut prima expozitie, la Gallery Glass Doctor, in Stockholm. Audienta a apreciat, toate desenele si fiind vandute a doua zi. Expozitia in Goteborg va fi a treia si prima in afara capitalei. Ne intalnim intr-o dupa-amiaza insorita, la galeria unde va expune, situata la o aruncatura de bat de Gotaplatsen. Se uita printre zecile de creatii proprii, care sunt impachetate si rezemate de perete, in timp ce discuta despre detaliile galeriei. Cu gesturi amble, rade des, spunandu-ne cum lucreaza cu carbune si pix:
Syndicate content