Marie Fredriksson - Expozitie de arta in Göteborg - 2008

Rep: Ce te-a inspirat cand ai facut aceste tablouri?

Marie: Mereu am pictat, de cand eram mica. Deja cand am avut prima prima expozitie acasa, in Stockholm, a mers destul de bine, de aceea am mai organizat inca o expozitie, care a fost chiat mai buna decat prima. Pe de alta parte iti da un sentiment super. Este minunat sa vin la Göteborg. A trecut mult timp de cand nu am mai fost pe aici. 

Rep: Cum ai descrie tablourile tale?

Marie: Este un amestec de negru si alb, pe de o parte, si culoare, creta colorata, pe de alta parte. Am folosit si degetele si mainile. Rar se intampla sa incerc sa folosesc creionul, cred ca este foarte greu. Asa ca sunt picturi diferite, depinde de starrea pe care o ai.

Rep: O intrebare grea: cum definesti arta?

Marie: Poate fi totul, arta poate fi totul. Cred ca arta este super, aduce o raza de soare, poti avea o gramada de sentimente atunci cand incerci sa desenezi. Can lucram pentru aceste expozitii, am avut multe trairi diferite, era o atmosfera diferita. Asta este frumusetea: esti liber si faci exact ceea ce vrei.

Rep: Esti si cantareata si pictorita. Cum combini aceste 2 roluri?

Marie: Fac un lucru, apoi altul; nu pot face lucrurile in acelasi timp. Dar depinde si de cum ma simt. Uneori cand desenez in continuu se intampla sa imi vina in minte o melodie; atunci trebuie sa ma asez la pian si sa incep sa cant. Asa ca uneori le pot combina in aceeasi zi. Dar in unele zile doar desenez. 

Rep: Crezi ca este diferit sa ai succes astazi, in 2008, comparativ cu ceea ce era in anii '80? 

Marie: desigur, este foarte diferit. Pot spune ca astazi este un alt ritm decat acela care era in anii '80. Nu faceam nimic altceva decat sa calatorim in jurul lumii. Am avut un succes fantastic cu Roxette. In acelasi timp am avut un mare succes si cu discurile mele solo, in suedeza. A fost o perioada minunata. Acum abia astept sa lansez un nou album in suedeza, cu asta ma ocup in acest moment. Cand va fi publicat, nu stiu. Poate dura mult timp. Vom vedea. 

Rep: Tu, care ai lucrat asa de mult, ai vreun sfat pentru cei care vor sa-si inceapa cariera in muzica, pe scena? 

Marie: Aveti incredere in voi! Credeti in ceea ce vreti sa faceti! Si totul o sa mearga, tineti minte! Asta este ceea ce cred eu, iar pe mine m-a ajutat aceasta atitudine fata de cariera.