Roxette pe trenul victoriei in jurul lumii

STOCKHOLM / STIRI

Acum 6 ani Per Gessle renuntase la orice speranta in ceea ce priveste revenirea formatiei Roxette. Acum membrii grupului se afla intr-un turneu mondial, iar telul lor este acela de a canta in fata a 750 000 de oameni. Este ceva incredibil, mai ales cand te gandesti la boala prin care a trecut Marie, spune Per Gessle.

A doua jumatate a anului a fost destul de aglomerata pentru Per Gessle si Marie Fredriksson. Din februarie Roxette au cantat deja in Rusia, America de Sud, Africa de Sud, chiar si in unele tari din Europa. Dupa o scurta pauza, turneul incepe din nou in Austria, pe 10 octombrie.  


Miracol

Pentru Per Gessle aceasta intoarcere inca este un miracol. In 2002 Marie Fredriksson a suferit de o tumoare pe creier si in ciuda faptului ca si-a revenit total dupa cativa ani, premisele ca se va intoarce pe scena nu erau foarte clare.  

- Nu cred ca cineva poate intelege prin ce a trecut. A trebuit sa-si inceapa viata din nou, sa invete sa socoteasca, sa invete sa citeasca. Si-a pierdut simtul vazului la un ochi. Dar acum ea incepe sa fie acea persoana plina de energie, asa cum fusese cu ani in urma. Noi simtitm o mare difrenta de la o saptamana la alta, spune el.  

Cat va dura proiectul Roxette? Grupul deja a publicat albumul "Charm school", iar in timpul acestui turneu mondial ei inregistreaza un nou album care va fi lansat in primavara anului viitor. Se va numi "Tourism 2" si contine multe melodii noi scrise de Gessle.

- Nu vreau un proiect care sa priveasca inapoi. Este acelasi lucru cu Gyllene Tider, daca ar fi sa lucrez din nou cu ei, atunci trebuie sa avem niste melodii noi.  

Nebunia Roxette

 In acelasi timp el este constient de faptul ca o mare parte din public vine pentru a asculta vechile melodii Roxettes. In Australia au fost refuzati de catre 2 companii care se ocupa cu organizarea de concerte pentru ca nu credeau in acest proiect - a treia insa a descoperit ca multi oameni se inghesuiau sa cumpere bilete. Intr-o singura zi s-au vandut 50.000 de bilete la concertele formatiei.  

- Cand am vorbit cu ei, nimeni nu stia daca eu mai scrisesem vreo melodie dupa 2001. Au crezut ca cineva ne-a scos dintr-o lada plina de praf. Pentru ei, acest lucru a fost 100% nostalgie - ceea ce este frumos, spune Per Gessle.

Turneul este programat sa se termine in august, dar probabil ca se va prelungi cu niste concerte in Canada in toamna anului viitor.  

- Cel mai important este ca ne distram mult si ca Marie se simte ca o printesa. Asta este cel mai ciudat fel de a se insanatosi, spune Per Gessle.

****************************

Evenimente / Roxette

1. S-a produs o revenire in 2009, dupa 8 ani de pauza. Au lansat albumul "Charm School" in februarie si au inceput un turneu mondial in aceeasi luna.  

2. Au avut pana acum 53 de concerte. Cand turneul se va termina, in august 2012, grupul va avea pe lista 130 de concerte sustinute, iar numarul celor care i-au ascultat live va fi de 1,3 milioane de oameni. 

3. Roxette va canta la Globen pe 3 noiembrie si la Malmö Arena pe 4 noiembrie.  

 

Per Gessle despre...

1. Viitor: 

- Scriu mereu melodii noi, dar nu am un anumit plan. Acum Roxette este tot ceea ce conteaza. Dar nu simt ca trebuie sa ma opresc acum, abia astept sa realizez albume solo si ar fi super sa fie si ceva mai mult Gyllene Tider.

2. Suedia:

-  Suedia si Roxette nu reprezinta o combinatie buna. Imi este mult mai usor sa vand bilete pentru Gyllene Tider decat pentru Roxette. 

3. Film: 

- Lucram in paralel la un documentar live. Cred ca va fi gata la primavara, impreuna cu noul album. 

 

Surse: Hallandsposten, Expressen