Roxette cuceresc arena TUI din Hanovra – gasiti aici si alte poze

 

Din nou cu Per si Marie, la fel ca in timpul turneului „Joyride“: 7000 de fani sarbatoresc intoarcerea duetului care a avut mare succes in anii '90 – Roxette – la TUI-Arena.

SHE’S GOT THE LOOK: Marie Fredriksson s-a afisat in cea mai buna dispozitie aseara la TUI-Arena

Hanovra. „I’ll feed your heart“ canta Marie Fredriksson la TUI-Arena, „and blow the dust from your eyes.“ Doua promisiuni care au fost indeplinite in totalitate. Pentru ca inimile fanilor din Hanovra au fost hranite joi cu muzica de dragoste si tot praful care s-a depus in timpul anilor pierduti pentru Roxette a fost indepartat inca de la a doua strofa a primei melodii. Fredriksson straluceste in geaca argintie si piele neagra. „I’m gonna get dressed for success“, canta ea despre propiile haine. Muzica pop care este imbracata intr-un real Rock-’n’-Roll. Iar Hanovra se bucura ca ii poate ajuta sa cante: „... shaping me up for the big time, Baby!“

Este a doua perioada de succes pentru Fredriksson, tocmai si-a revenit dupa boala pe care a avut-o, sansele ei de supravietuire erau 1% in 2002. Acum 2 ani, in acelasi loc, blonda cantareata suedeza a avut nevoie de ajutor pentru a urca pe scena. Miscarile ei erau fragile, ea facea cu mana publicului, vocea ii era ca a unei femei facute din cristal, un corp de sticla ce trebuia protejat sa nu se sparga. Timp de 2 nopti au fost sarbatoriti in Hanovra mai mult pentru curajul de a reveni pe scena decat pentru calitatea spectacolului. Era ca un epilog al istoriei unei formatii, un sunet de final care este mai brav si mai trist. 

 Iar acum adevarata intoarcere. 130 de concerte, inclusiv in Hanovra: acum la rand „Sleeping in my Car“ and „The Big L.“. Roxette accelereaza ritmul, publicul explodeaza in timpul marilor hit-uri pana la minunatul hit rock  „Dangerous“ si cel care aminteste de Beatles - „Joyride“, care este precedat de o versiune la chitara a melodiei „Wir sind die Niedersachsen“. (Noi suntem cei din provincia Niedersachsen)

Mai multe poze puteti vedea  AICI

Un Pop perfect

Totul se desfasoara conform sloganului Roxette din colectia ‘Best-of’: „Don’t bore us, get to the chorus.“ Aceste melodii sunt scurte, un pop 'mai perfect'. Iar melodiile de pe noul album mediocru, „Charm School“, se pot numara pe 2 degete. Per Gessle trimite acele minunate sunete de chitara, se bucura de fericirea fanilor si isi lasa partenera cu un pas mai in fata pe scena. Marie care, bineinteles, ramane la microfon in loc sa alerge pe scena ca un sportiv. Si care canta mai jos unele parti din melodii pentru ca nu mai poate ridica foarte mult vocea. 

Acum ea se intoarce cu o voce mai groasa, dar triumful se simte in aer: „It Must Have Been Love ...“ pluteste, balada din „Pretty-Woman“, iar luminitele albastre nu pot fi numarate in acest moment. Din cand in cand mai vedeai simpaticele si demodatele brichete, cat si minunatele lumanari care reprezinta o dovada de fidelitate pentru felul de a "lumina" melodiile de dragoste in anii ´90, perioada care preceda telefoanele mobile, perioada cand Roxette era considerata una din cele mai mari formatii din lume. 

Acum nu mai sunt la fel. Deja in 2001, inainte de pauza neasteptata, punctul culminant al succesului fusese trecut. Dar cei 7 mii de fani prezenti la arena TUI sunt cei mai fideli; ei vor veni cu siguranta si la urmatoarele concerte Roxette. Si sunt recunoascatori complimentului pe care Per si Marie il fac in melodia „Church of the Heart“: „Yes, it’s true, right from the start I believed in the church of your heart. “ Wow! Ce sentiment. Toate inimile iau foc!

 Noul album

Este placut cand un grup nu isi sarbatoreste revenirea numai pe scena, ci o condimenteaza si cu melodii noi. Roxette au realizat noul album „Charm School“ in februarie. Formatia si-a redobandit forma maxima dupa 9 ani de pauza cauzata de boala cantaretei Marie Fredriksson. Albumul aminteste de timpurile Roxette de la sfarsitul anilor ‘80 – inceputul anilor ‘90. Totul este inclus: rock, pop, balade minunate. Intregul album este dragut; nu te poti plange de nimic. Dar in spectacolul live nu au cantat decat cateva melodii.  

Cel putin, prin revenirea lor, Per si Marie par sa spuna – ca si multi din formatie – ca vor sa construiasca o a doua primavara.  In paralel cu acest turneu, ei lucreaza la al doilea album. Titlul este „2rism“ si ne aminteste de albumul care a fost realizat in 1992 in aceleasi conditii - „Tourism – Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & other strange Places“. Inregistrarea se face peste tot – in studiouri si la verificarea de sunet. Dupa cum declara Per Gessle ziarului suedez Expressen, au si inregistrari cu melodii care nu au fost scoase pe piata, interpretate de catre Marie inainte de a se imbolnavi. Vor adauga noi bucati instrumentale, la fel cum au facut cei de la The Rolling Stones cu cel de-al 72-lea album „Exile on Main Street“. Data planificata pentru lansarea albumului „2rism“: primavara lui 2012.

Turneul mondial Roxette dureaza pana in august 2012, iar la sfarsitul turneului, formatia a cantat in fata a 1,3 milioane de oameni.  

SURSA: Neue Presse