Roxette viziteaza Mannheim - rezumat

MANNHEIM - Dupa ce de curand am vizitat-o pe verisoara mea si familia ei in Calw (locul de nastere al lui Hermann Hesse), a venit timpul sa ma mut in Mannheim. Un prieten bun de-al meu deja astepta in fata arenei SAP. PAna atunci am mers la diferite spectacole, insa pentru noi acesta era primul concert din turneu intr-un spatiu acoperit. Eram fascinati de noul echipament din turneu (scena si luminile) si bineinteles ca vroiam sa ascultam "C!B!B!" si "Soul Deep." In acel moment nu stiam la ce sa ne asteptam. Din ce in ce mai multi oameni s-au adunat la arena SAP. Se pare ca aproximativ 70 % din bilete s-au vandut. Mobilée, formatia care a deschis spectacolul, au cantat destul de bine iar audienta le-a rasplatit aparitia. Dar toata lumea ii astepta pe cei de la Roxette sa apara pe scena. Apoi la ora 9.00 PM au inceput cu "Dressed for Success“ urmat de "Sleeping in My Car“.

Inca de la inceput publicul s-a distrat de minune. Daca te uitai in jur vedeai ca multi bat din palme. Marie a vorbit audientei: "Multumesc foarte mult. Este super sa va vad.“ Publicul tipa si Marie a raspuns: "Wow“. Apoi a urmat o adevarata melodie pop: "The Big L.“. Apoi a venit randul lui Per: "Buna seara Mannheim. Fantastic sa va revad. Este minunat sa vezi asa de multi oameni aici. Va simtiti bine? Ati avut un weekend placut? O sa cantam melodii vechi de la Roxette cae va plac, o sa cantam si melodii noi de pe albumul Charm School. Deci haideti sa vedem ce iese."

A urmat o interpretare de exceptie a melodiei “Wish I Could Fly“. Aceasta melodie s-a terminat cu niste acorduri perfecte care au introdus perfect melodia "Only When I Dream“. Aceasta melodie a fost foarte bine primita de catre audienta. "She’s Got Nothing On“ si o versiune mai mica a melodiei "Soul Deep“ au fost urmatoarele pe lista. Eram surprins ca asa de multi oameni stiau versurile melodiei "Soul Deep“. Ii auzeai cantand. Pe durata acestor melodii publicul a fost foarte activ. Per multumeste publicului in germana: "Danke schön“. Apoi a venit timpul sa cante versiuni mai lente ale melodiilor "Perfect Day“ si "Things Will Never be the Same.“

Ca si de multe ori pana tunci, Per a afirmat: "O sa va luam la Hollywood“ si toti stiau ca "It must have been love“ va fi urmatoarea. Contributia publicului a fost impresionanta. Per comenteaza: "Se aude super!“.

Din nou un pop rock de exceptie cu "Opportunity Nox“ si "7Twenty7“.

Si "Fading Like a Flower“ s-a terminat cu niste acorduri de exceptie. Apoi imediat Per incepe sa cante primul vers din "Crash!Boom!Bang!“ - ce surpriza! Oamenii se minunau pentru ca Marie este cea care de obicei canta intreaga melodie, dar de data asta ea a continuat de la al doilea vers. Per: "Corect! Crash!Boom! Bang!... acorduri de chitara... Sunteti pregatiti pentru asta? Sa vad niste maini!“. "How Do You Do!“ si "Dangerous“ au urmat la rand. Publicul canta asa de tare, uneori nu auzeai nimic din ce canta Per si Marie. Au continuat prin a prezenta publicului pe cei din formatie. Christoffer a cantat cateva acorduri din "Eisgekühlter Bommerlunder“ ca introducere la "Joyride“. Chiar daca eu nu sunt din Germania, ci din Elvetia, stiam foarte bine acel cantec. Pe parcursul melodiei "Joyride“, fanii au aruncat cu baloane aduse de ei, dar deodata au aterizat peste ei niste baloane imense de culoare alb-negru pe care scria ROXETTE. Asta a fost inca o surpriza.

"Watercolours in the Rain“ si "Spending my Time“ au urmat pe lista. Din pacate contributia publicului la melodia "Spending my Time“ nu a functionat la fel de bine ca la alte concerte pentru ca oamenii tipau prea tare, asa ca nu puteai auzi melodia. Oricum, Per comenteaza: "Suna frumos!“.

"The Look“ a inceput apoi instantaneu iar arena fierbea. Inainte de a canta "Listen to Your Heart“, Per vorbeste din nou publicului: "Sunteti foarte draguti. Multumim foarte mult. Ne-am distrat excelent... Sunteti gata pentru asta?“. Frumoasa interpretare de catre Marie. Ea mereu termina aceasta melodie intr-un fel special iar de data asta a oferit totul, intr-adevar. La final au primit aplauze entuziaste si amandoi au multumit publicului pentru aceasta sseara minunata.

Ultima melodie de pe lista din aceasta seara a fost o versiune acustica de la "Church of Your Heart." Cand s-a terminat concertul am fost profund impresionata de performanta lui Marie din aceasta seara. Data trecuta cand am vazut-o in Graz a fost la fel de minunata. Dar in Mannheim, a avut asa de multa incredere in sine , a fost extrem de motivata si a cantat mai puternic ca niciodata. A fost o mare placere sa pot petrece inca o seara cu Roxette, o formatie de exceptie, fani care zambeau tot timpul si melodii pop fantastice. A propos, multe multumiri lui Peter pentru ajutor si pentru prietenia de apreciat!

Urmatoarea oprire pentru mine va fi Stadionul Hallen din Zürich. Potrivit statisticilor, acesta va fi un spectacol care se va vinde pana la ultimul bilet, asa ca vor canta pentru aprox. 13.000 de oameni in "orasul meu natal". Nu sunt din Zürich, dar stiti, Elvetia este o tara mica. Roxette vor concerta in Zürich exact la 10 ani dupa ultimul concert de pe 31 octombrie 2001 din timpul turneului Room Service. Sa-l citez pe Per: "Hai sa vedem ce se intampla..."

SURSA: The Daily Roxette