Roxette: Intoarcerea la arena din Viena

 

Roxette: Intoarcerea la arena din Viena

Aproximativ 10 ani – atata au avut de asteptat fanii pana cand Roxette au sustinut un nou concert in Viena. Faptul ca acest lucru a fost posibil lunea trecuta a fost o adevarata minune. Pentru ca Marie Fredriksson a avut nevoie de o lunga perioada de timp pentru a se reface dupa tumoarea pe creier. Fanii au sarbatorit acest spectacol perfect intr-un fel nebunatic.

"Am uitat asta!" – "Dar noi nu am uitat!" La sfarsitul concertului chitaristul Per Gessle a aratat ca nu si-a pierdut zambetul si i-a facut pe fani sa explodeze pentru un extra numar: "Listen To Your Heart", una din cele mai mari melodii clasice ale grupului. Inca o data isi face prezenta buna dispozitie pentru toti. 

Calatoria prin cei 25 de ani de istorie ai formatiei a durat 2 ore. Inca de la prima melodie, "Dressed For Success", sunetul a fost perfect iar grupul a fost in mod vizibil emotionat in timpul spectacolului. Putem compara cu scena spartana? Formatia cu cei 7 membri care nu era ceva foarte diferit?! Totul era la fel. Farmecul si buna dispozitie pentru a canta a facut ca totul sa fie relaxant. 

Aplauze, cantat, plnsete

Pentru ca Per Gessle si Marie Fredriksson veneau tot timpul la marginea scenei pentru a atinge fanii, pentru a canta sau pentru a face lumea sa planga. Iar ei straluceau ca si cum umbra neagra a bolii lui Marie nu si-ar fi pus amprenta asupra anilor precedenti. Bineinteles ca Marie Frediksson are ceva restrictii acum, la 9 ani de la operatie, si nu mai poate alerga pe scena. Chiar si vocea era altfel in trecut. In orice caz este de necrezut ca fata care sta sus acolo la microfon este Marie. 

Inca o bere cu Per si Marie dupa concert? 

A fost extraordinar luni seara, mai ales ca duetul si cei din formatie veneau asa de aproape. In orice caz mereu aveai sentimentul ca acolo sus pe scena erau prieteni vechi care trebuiau sa sustina un concert rock la o ocazie speciala - si s-au bucurat de acest lucru ca niste copii mici. Imaginea de rock star care parea ridicola in cazul altor formatii era aici ceva haios si veritabil. Putem adauga si jocul de dans pe care 3 dintre membrii formatiei l-au sustinut la marginea scenei, cat si un superb vals la chitara. Aproape ca te asteptai ca dupa spectacol, formatia sa vina in fata scenei si sa stea la o bere cu fanii, terminand seara in acest mod. Bineinteles ca asta era o iluzie. Apoi a fost rutina, mai intai de toate, care a facut concertul sa para tipic. Roxette stiu destul de bine care melodii sunt asteptate de catre fani. Pentru asta, suedezii abia daca au cantat vreo melodie de pe noul album "Charm School", ci numai melodii clasice in schimb, cum ar fi "How Do You Do", "Joyride", "The Look" si "Dangerous". Pentru ca ele suna cel mai bine. In primul rand, daca fanii canta cu ei, formatia doar sta pe scena si controleaza ritmul, zambind publicului. Asta s-a intamplat la "It Must Have Been Love", o melodie pe care publicul ar fi putut sa o cante fara probleme pana la sfarsit daca Roxette ar fi permis acest lucru.

Daca Marie  si am putea intelege acest lucru  ar vrea sa nu mai mearga in turneu, fanii din Viena ar putea privi inapoi la aceasta seara cu un ochi care plange si unul care rade. Plange pentru ca unul din cele mai mari spectacole pop din ultimele decenii nu se mai poate repeta. Rade pentru ca in urma acestui spectacol, ei pot pastra cea mai buna amintire a cantaretei lor preferate. 

Tobias Pusch

 SURSA: Krone.at