Göteborg - Roxette au sustinut un super concert

Grupul a sustinut in Suedia singurul concert din aceasta vara.  


Multe din hit-urile Roxette reprezinta o parte din coloana sonora a copilariei mele. Puternicul hit “The Look” a fost realizat in anul in care m-am nascut. Aceasta melodie, cat si alte melodii de pe albumul “Look sharp” rasunau in dufuzoarele din casa parintilor mei; iar cand formatia din Halmstad a avut un comeback cu albumele “Have a Nice Day” si “Room service”, dupa 3 ani in care nu realizasera nimic, melodii ca ”Wish I could fly” si ”Milk and toast and honey” m-au urmarit de-a lungul adolescentei. 


De aceea a fost foarte nostalgic si foarte frumos nu numai pentru mine, ci si pentru multi altii, sa merg si sa iau parte la singurul concert pe care l-au avut in Suedia in aceasta vara la Slottsskogsvallen in Göteborg aseara.

Ceea ce este haios este faptul ca Gessle a folosit prima data stadioanele de fotbal si arenele sportive in 2003. Concertul s-a vandut; au fost fani nu numai din Suedia, ci si din Norvegia, Germania si Brazilia care au venit in sud-vestul Göteborgului pentru a-l vedea alaturi de Marie Fredriksson, care si-a revenit extraordinar dupa boala. 


Duetul are o schema de turneu aproape nesfarsita - ”Charm school the world tour”, concertul din Göteborg a avut numarul 50 pe lista si a fost singurul concert pe care l-au sustinut in Suedia pe parcursul verii (vor concerta la Malmö Arena si Globen in noiembrie).


Formatia care a fost invitata pentru a deschide spectacolul se numeste Paintbox. Este o trupa tot din Halmstad care s-a dovedid a fi extraordinar de talentata. Acest trio se pare ca este una din formatiile preferate ale trupei Roxette, de vreme ce tot ei au fost cei care au incalzit publicul la Marknadsplatsen in Halmstad anul trecut. Sunetul original al trupei Paintbox a fost bine primit de catre publicul din Göteborg, iar Linnea Olsson arata foarte bine si s-a descurcat de minune la violoncel. 

 In sfarsit a venit timpul numarului principal al serii, la 21.00 cerul era acoperit de nori, dar nimanui nu-i pasa. Spectacolul a inceput prin pastrarea unui moment de reculegere pentru actul terorist din Norvegia. A fost fantastic sa vezi cum cei 22 000 de spectatori au putut pastra tacerea timp de un minut. Dupa aceea au inceput cu clasicul ”Dressed for success”, la fel cum au facut-o si in Copenhaga vineri seara, urmat de ”Sleeping in my car”. Se intampla foarte des ca Roxette sa poarte publicul intr-o calatorie nostalgica prin interpretarea vechilor hit-uri, este ceea ce da farmec spectacolului. Noile melodii se pare ca nu au acelasi impact, probabil pentru ca albumul recent nu a atins acelasi succes acasa, asa cum a facut-o peste granite. 


Melodia ”It must have been love” a fost acompaniata de cele 44 000 de maini care se unduiau in aer. Atat Marie Fredriksson cat si Per Gessle par a fi fericiti in urma reactiei publicului, probabil ca este destul de placut sa concertezi acasa in cadrul unui asemenea turneu mondial, nu?   


Asa cum deja am remarcat, este greu sa nu fii impresionat de faptul ca Marie si-a revenit dupa tumoarea pe creier.  

Bineinteles ca sunt de acord cu unii critici care spun ca nu suna ca inainte, dar nu pot spune ca a fost mai rau. Per Gessle a fost in forma maxima inca de la inceput. Deja dupa a treia melodie era transpirat si salva spectacolul atunci cand Marie se mai incurca. La ”How do you do” avea tot publicul alaturi. 


Dupa aproape doua ore se show, Roxette termina concertul. Acest lucru s-a intamplat dupa ce publicul a strigat de doua ori "inca o data", iar ei au revenit cu melodii ca ”Spending my time”, ”Listen to your heart” si ”The look”, care chiar si acum, dupa 23 de ani, iti iau rasuflarea. Roxette stiu sa imbine lucrurile.  

 

Sursa Hallands Posten - citeste articolul in suedeza AICI