Per Gessle: Roxette pregatesc un nou album

 HALMSTAD. Roxette au inceput deja inregistrarile pentru un nou album. 
In acelasi timp formatia adauga noi concerte la turneul de succes care a demarat la inceputul acestui an - si care continua intr-o mare parte din 2012.  
- Deja am inceput sa inregistram noi melodii pentru urmatorul album care va fi o continuare a albumului "Tourism", spune Per Gessle.

Per Gessle, Marie Fredriksson si restul de membri ai "noii" trupe Roxette au 10 zile de relaxare in cadrul marelui turneu in care au cantat deja in fata unui public format din 10 000 - 20 000 de persoane in Africa de Sud, Rusia, Orientul Mijlociu, America de Sud si Europa.
Il intalnim pe Per Gessle la inaugurarea expozitiei foto care contine fotografiile clasice ale lui Terry O'Neills din anii '60 la Tres Hombres Art din Tylösand.
Turneul a mers mai bine decat ne asteptam. Acasa, in Suedia, este greu de inteles noul viitor al formatiei si locul din clasamente al single-ului "She's Got Nothing On (but the Radio)" de pe albumul cu care au revenit, "Charm School".

"Ca un spectacol de karaoke"

- Unele concerte sunt un adevarat spectacol de karaoke, publicul canta cu ei tot timpul, spune Åsa, sotia lui Per, care a fost alaturi de ei in cea mai mare parte a turneului. 
Este un public enorm si fidel care au trezit in Gessle dorinta de a le oferi o rasplata. 
- Eu si MP (Mats Persson, fost membru in Gyllene Tider si Roxette) am fost in studio in Halmstad ieri si am scris o noua melodie, dezvaluie Per.
- Noul album va fi inregistrat in timpul turneului, in camere de hotel, in studiouri locale si in timpul verificarii sunetului. Exact ca "Tourism" in 1992. Tot materialul este nou.
Va fi "Tourism 2"?
- Ne putem inspira de aici, pentru moment se numeste "2Rism".
Dar Per a scotocit prin arhiva si a gasit melodii vechi, la fel cum au facut si Stones si Bruce Springsteen si apoi au lucrat pe ele.
- Aici am o melodie cu Marie de cand era tanara, inainte sa se imbolnaveasca. Vom folosi melodia si vom inregistra noi background-uri.
  Asa cum Stones au facut cand au gasit un numar de melodii care au ramas in plus in urma albumului clasic "Exile on Main Street" si inregistrarile "uitate" ale lui Springsteen de pe vremea cand lucra la albumul "Darkness on the Edge of Town", inregistrari care au fost publicate mai tarziu sub numele "The Promise".

"Nu e usor sa faci powerpop"

- Acest viitor este un adevarat bonus pentru noi, nu ne asteptam la asta. Nu putem concura cu artistii de azi ca Lady Gaga sau alt fel de pop care se construieste pe tact, aranjamente si imagine vizuala. Nu e usor sa faci pop in 2011.
  In orice caz ei au sustinut deja concerte in fata a peste jumatate de milion de oameni. 
- Cand turneul se va sfarsi, vom atinge 1,3 milioane.
- Dupa un numar de concerte, oamneii erau surprinsi ca totul se intampla live, fara playback.
In acelasi timp, SUA s-a trezit si vechea companie de inregistrari a formatiei, Capitol, scoate doua albume Roxette.
- Au publicat o colectie Greatest Hits in aceeasi zi cand au publicat noul album "Charm School", spune Per Gessle.


Sursa: Expressen. Cititi articolul original in suedeza AICI.