Un turneu fara sfarsit

Roxette in RussiaRoxette in RussiaPRIVET RUSSIA Marie Fredriksson si Per Gessle au sustinut ieri primul concert din cadrul turneului mondial Roxette.  

Ca warm-up, si-au petrecut concediul impreuna in Rusia, ambele familii. 

 

 

51 concerte in 30 de tari.

Roxette si-au inceput turneul in Rusia. Noul album este deja pe locul 1 in mai multe tari.

– Vrem sa facem mai mult, spune Per Gessle. Acum acesta este un concert fara de sfarsit.

Sunt -28 grade dimineata cand Roxette isi incep primul turneu mondial intr-un oras care ste cunoscut mai degraba pentru bandy si icehockey decat pentru rockstar-uri internationale.

Artisti suedezi inghetati. Dan in Kazan este multa tensiune in timpul premierei, iar localnicii spera ca Roxette sa fie urmati de alti artisti din lumea intreaga.

– A fost super, dar putin emotionant deoarece a fost primul concert, spune Marie Fredriksson dupa concert. Este extraordinar ca turneul a inceput si ca il putem sustine. Va fi din ce in ce mai bine. Eu abia astept sa cantam in America de Sud.

Dorinta de a concerta in Australia si USA

Dupa ce toate biletele pentru concertele din Moscow si St Petersburg s-au vandut in toamna, li s-a propus sa sustina inca 9 concerte est. A fost un inceput bun, se pare, un fel de off Broadway.

– Turneul s-a extins cand am observat cate bilete am vandut, spune Per Gessle. S-a extins enorm.

Si se poate extinde mai mult.

– Am vrea sa mergem in Australia, Canada sau USA si in cat mai multe locuri. Avem planuri in acest sens. Am zis ca acesta este un turneu fara sfarsit. Totul depinde de cum se simte Marie. Nu suntem ca o formatie obisnuita. Ea trebuie sa creada ca este super si sa aiba o motivatie.

”Nu a avut incredere de sine”

Intoarcerea grupului Roxette s-a produs intr-o seara in Amsterdam, 2009, cand Marie Fredriksson, in calitate de oaspete, a cantat 2 melodii in cadrul turneului solo al lui Per. 

– A vrut mai mult, dar nu avea increderea de sine, spune Per Gessle. Dar raspunsul fanilor au intarit-o. Marie primeste o putere incredibil de mare din partea fanilor cand este pe scena.

Intoarcearea Roxette este ca inceputul scolii. Putin cate putin, din ce in ce mai mult. Urmatorul pas a fost Night of the proms.

– Turneul a fost perfect, doar 5 melodii in fiecare seara. Dar am cantat mult si Marie are nevioe de rutina, spune Per Gessle. Diferenta dintre primul si ultimul concert a fost enorma. Marie era o alta persoana.

Roxette si Marie Fredriksson au putut merge mai departe.

– Am putut sa mergem mai departe doar pentru ca Marie a putut face asta; am sustinut 8 spectacole a cate 90 de minute in vara lui 2010. Acest turneu este o continuare a aceluia.

Si-au petrecut impreuna concediul

Pentru a se obisnui cu turneul, ambele familii si-au petrecut vacanta impreuna. Copiii si sotia, respectiv sotul, au fost in Rusia. Saptamana 7 din an, numita in suedeza "vacanta pentru sport"

– Este minunat, cred, un lucru extraordinar, spune Marie Fredriksson. Este super. Oscar stie melodiile mai bine decat mine.

Acum Roxette canta 3 melodii de pe noul album "Charm school".

– Vor fi mai multe luna viitoare, spune Per Gessle. Adaugam o melodie pentru fiecare continent. Concertele vor fi din ce in ce mai lungi. Incepem cu putina prudenta, dar turneul se va schimba. Bineinteles acest lucru depinde de Marie. Este greu pentru ea sa invete prea mult material in acelasi timp.

Ca un antrenament 

– Este cea mai buna reabilitare, spune Per Gessle. Marie trebuie sa invete din nou cum este viata in turneu. Daca suntem ca acum, cred ca o sa dureze un an. Trebuie sa te mai si odihnesti, sa dormi. Nu poti canta si petrece la fel ca la 25 de ani. Trebuie sa mergi la sala si sa faci miscare.

Concertele au fost programate pentru a exista si o sansa la odihna.

– Cat de putin posibil vom canta 2 seri la rand. Cand calatorim, nu vom canta, atunci Marie se poate odihni cand ajungem la destinatie. Asa incat sa fim in forma cand cantam. Incercam sa luam vacanta o saptamana, ultima saptamana a fiecarei luni.


 ”De fapt, amandoi am vrut sa pornim la drum”

Melodiile si performantele live au intarit-o.

– Marie astazi, cu aceasta motivatie si dorinta, nu a existat in Roxette de pe vremea Look Sharp in 1988, spune Per Gessle. Pe atunci era la fel. amandoi am vrut sa pornim la drum. Dar cand am facut Room Service in 2001, Marie era plictisita de muzica si bineinteles si de mine. Acum, cand am inregistrat albumul, a fost prima data cand ea a intrat in studio.

Per Gessle a avut multe sanse ca artist solo si cu Gyllene Tider in ultimii 10 ani. Dar ca sa inregistreze si sa mearga din nou in turneu cu Marie Fredriksson este ceva special.

– Roxette este cea mai mare formatie in care am cantat, spune Per Gessle. In momentul in care Marie a venit la mine dupa spectacolul din Amsterdam si m-a intrebat daca pot sa scriu un nou album Roxette, am simtit... wow. Normal. A fi implicat in acet proiect a fost chiar super. Deci a fost posibil sa facem un nou album – la un nou turneu nu ne gandeam.

Acum au pornit intr-o calatorie care nu conteaza cat va dura.

 

Sursa: Aftonbladet