The word according to Gessle

[img_assist|nid=1322|title=|desc=|link=none|align=center|width=293|height=540]

STOCKHOLM - "The World According to Gessle" a fost lansat pe 2 May, 1997, si este acum relansat mai mare si mai bun. Cel putin asa vor sa creada cei de la EMI si Per. Au dreptate? Pe Daily Roxette apare un mic interview cu Per insusi referitor la aceasta relansare, un album foarte popular printre fani.

Deci, Per, inapoi in lumina reflectoarelor inca o data, de data aceasta cu un album vechi, spune-ne care e motivatia pentru a relansa "The World" ?

"Ei bine, e pentru ca nu mai era disponibil pe nicaieri !" spune Per , chiar suparat. " Am observat asta din intamplare la biroul EMI din Stockholm, si nimeni nu imi putea explica cum de a fost sters. Deci am decis sa il pun iar in rafturi, dar binenteles sa ii adaug material si stiu niste oameni interesati de el. Ca de exemplu tu." Per zambeste si arata spre reporter.

Da, sunt chiar indatorat pentru asta! Ai adaugat tone si tone de demo-uri pe cel de-al doilea CD, si trebuie sa spun ca sunt chiar bune. Ce te-a determinat sa faci asta? Ma indoiesc ca e ceva obisnuit zilele astea.

" Ei bine, prima oara am vrut sa fac relansarea speciala. Deci practic m-am intrebat ce eu ca si fan as vrea de la un album ca "The World". Si cel mai evident lucru pentru mine este clar " secvente din spatele scenei" cum sunt demo-urile originale de exemplu" explica Per si continua " Daca iti place un album e interesant sa stii cum s-a pornit lucrul la el si asa mai departe".

In aceasta lansare primim nu mai putin de 20 de demo-uri, dintre care doar unul singur a fost relansat inainte, acela fiind "June Afternoon", si asta fara sa numaram cele 6 fata-B de la single=urile care sunt pe primul CD. Cele trei videoclipuri ale lui Jonas Åkerlund la "Do You Wanna Be My Baby?, "Kix" si "I Want You to Know" nu au fost incluse , dar vor fi disponibile cumva ca downloaduri. Nu este sigur inca cum. De asemenea lipsesc si in Kit-ul Electronic Press.

Cum te simti cand ai retrecut prin aceste cantece, in timpul remasterizarii? Inca iti mai plac?

"Nu mai ascultasem albumul asta de multi , multi ani si da, spre suprinderea mea, amandorura ne-a placut mie si lui Clarence-care a fost cu mine in timpul remasterizarii-. Dar abia imi mai aduc aminte cand l-am inregistrat prima oara... Doar fragmente, bucatici si bucatele" zambeste Per. " Nu ma intreba de ce... imi amintesc ca ideea de baza era sa folosesc formatia Gyllene Tider de vreme ce tocmai incheiasem cu succes acel turneu 'Återtåget' si formatia suna chiar incordata la vremea aceea! GT este inca un grup pop putermic daca ma intrebi pe mine!!" .Per este chiar pornit si continua "Dar nu a durat decat cinci- sase cantece daca imi amintesc bine. Atunci Christoffer, Jens si David de la Brainpool au venit si mi-au schimbat viata pentru totdeauna".

Va mai fi un alt "The World" candva?

Per se uita ganditor..."Ei bine, in zilele astea prefer sa imi fac lucrarea la engleza ca si pistolarul Son of a Plumber. Dar binenteles ca da, intr-o zi voi face cu siguranta un ultra-cu priza la public- chitari-puternice-pop-scartaituri-album!(expresie in engleza ultra-catchy-power-pop-guitars-skweeked-to-13-sort-of-record ) Ar fi haios. O am in sistem pe undeva. Apare mereu in fiecare sambata noaptea cand fac miscari de dans ciudate."

Ei, nu-i nimic Per, cu totii am fost in aceasta situatie, nu trebuie sa te simti rau.

Citind cand au fost facute demo-urile realizez ca ai inregistrat multe in timpul turneului Återtåget, cand ai avut timp?

" Spre surpinderea mea (si a familiei mele) se pare ca ma destind de la nebunescul orar al turneului scriind cantece noi…" Per spune amuzat. "Nu stiu de ce, mereu a fost asa. Poate ca din cauza ca ma plictisesc cantand in fiecare seara aceeasi melodie. Simt nevoia de sange nou in sistem...noi povesti, noi adevaruri, noi minciuni."

Bine pentru fani binenteles! Inapoindu-ne un pic, ar fi cinstit sa numim " The World" aproape un album Gyllene Tider? Ce vreau sa spun este ca in cartea "Att vara Per Gessle" ai spus ca incepuse ca un proiect GT , dar te plictisisesi de ei.

"Hmmm, nu" Per spune si da din cap. "Cum am mai spus si inainte vroiam sa folosesc baietii ca muzicieni de sustinere, si credeam ca melodii ca 'Stupid,' 'Do You Wanna Be My Baby?,' 'Reporter,' 'Elvis in Germany' si 'T-T-T-Take It!' s-ar incadra numai bine in acest frumos combo. La fel cum Roxette a inregistrat 'June Afternoon' cu acesti baieti. Dar am avut dreptate doar partial. Cum am mai spus, dupa o vreme am ramas fara idei proaspete."

Ce ne poti spune despre viitorul Per Gessle, Gyllene Tider si Roxette? Care sunt planurile tale? GT30 si PG 50 sunt dupa colt…

"Momentan sunt foarte multumit ca sunt inclus in filmul lui Tomas Alfredson' 'Låt den rätte komma in.' Este un film foarte bun si va avea succes peste tot. Altfel, nu este nimic despre care pot vorbi in acest moment dar voi ma stiti pe mine...e mereu ceva care asteapta la rand" spune Per cu un zambet pe fata.

Albumul a fost relansat pe 9 Mai in Germania si va fi relansat pe 14 Mai in Suedia.

Sursa: Daily Roxette

aici ascultati fragmente din melodiile de pe cd.